Image Description

Ohjeita ja neuvoja ongelmatilanteissa rintanappikoneille

Yleiset ohjeet

Kun olet ostanut uuden rintanappikoneen, sen mukana toimitetaan kuvallinen käyttöohje jolla pääset alkuun. Voit myös ladata lisää käyttöohjeita kirjautumalla tilausnumerollasi ohjealueelle, tarvitset tilausnumeron jonka näet tilausvahvistuksesta tai laskustasi.

Rintanappien komponentit eli rintanappiaihiot löytyvät suoraan verkkokaupastamme, josta voit tilata aihioita 1000 kappaleen erissä. Aihiot lasketaan punnitsemalla ja toimituksessa on aina hieman ylimääräisiä komponentteja. Niiden määrä ei välttämättä täsmää keskenään mutta voit olla varma että lähetys sisältää aina enemmän kuin tilaamasi määrä. Kun suojakalvot loppuvat, olet tehnyt yli 1000 rintanappia.

Vakiokoneilla ei voi tehdä rintanappeja paperivalokuvista, koska aitojen paperikuvien paperi on liian paksua rintanappikoneelle. Jos haluat tehdä rintanappeja valokuvapaperilla, tilaa rintanappikone joka on kalibroitu paksummalle paperille (toimitusaika 1-2 kuukautta). Valokuvapaperia varten kalibroidulla rintanappikoneella ei puolestaan voi tehdä rintanappeja tavallisella paperilla, rintanappi jää löysäksi ja purkautuu.

Rintanappikoneilla tulee tehdä rintanappeja vain tulostettua paperia käyttäen. Paperin paksuus tulisi olla 70-90g/m2 eli tavallista tulostinpaperia tai ohutta offset-paperia.

Rintanappikoneella ei kuulu tehdä rintanappeja kankaasta, koruilla tai millään muulla kuin paperille tulostetuilla kuvilla.

Korjaamme rintanappikoneita säännöllisesti joiden sisältä löytyy kankaan paloja, helmiä, tarroja tai muita sinne kuulumattomia esineitä ja materiaaleja. Huoltomme pystyy erottamaan jos konetta on käytetty muun kuin paperin kanssa, sillä komponentit löystyvät ja kone jumiutuu.

Lue seuraavasta kohdasta miten vapautat rintanappikoneen.

Yleinen virhe on lueteltu yllä, kun rintanappikoneeseen laitetaan asioita jotka eivät sinne kuulu. Jos alempi kulho jumiutuu ylemmän kanssa, koneessa on todennäköisesti liikaa paperia, muovia, sinne kuulumattomia asioita tai useita metallikomponentteja päällekäin.

Saat koneen auki puupalikan ja vasaran avulla - älä missään nimessä vasaroi konetta suoraan!

Rintanappikoneen vapauttaminen:

Aseta puupalikka alemman kulhon reunalle joka tulee ylemmän ulkopuolelle kielekkeeksi. Naputtele vasaralla puupalikkaa joka osuu alakulhon reunalle, vuoroin oikealta ja vasemmalta puolelta jotta kopautukset tulevat tasaisesti.

Muutaman kopautuksen jälkeen kulho tipahtaa auki ja saat koneen yläkulhon sisällä olevat sinne kuulumattomat asiat pois. Älä koskaan vasaroi suoraan konetta koska kulhot vääntyvät jos lyöt metallilla metallia vasten.

Rintanappikoneen jumiutuminen ja vapauttaminen
Rintanappikoneen jumiutuminen ja vapauttaminen
Rintanappikoneen jumiutuminen ja vapauttaminen

Jos rintanappien ulkoreunalle jää silmin nähtävä löysä väli suojamuovin ja paperin väliin eli niin kutsuttu "halo"-efekti, voit korjata sen silikonilla. Autotarvikekaupoissa myytävät silikonipuikot (Motonet, avautuu uuteen ikkunaan) jotka on tarkoitettu auton oven tiivisteiden huoltoon auttavat tässä erinomaisesti. Hiero silikonipuikon vaahtomuovipäällä rintanappikoneen molempien kulhojen sisäreunoja. Silikoni auttaa siirtämään suojamuovin tiukemmin rintanapin ympärille.

Silikonin lisääminen:

Rintanappikoneeseen olisi hyvä lisätä ajoittain myös voitelurasvaa, jotta kone toimii moitteetta vuosia. Käytössämme on yli 10 vuotta vanhoja rintanappikoneita joilla on tehty satoja tuhansia rintanappeja - ja ne toimivat edelleen.

Rintanappikoneen jumiutuminen ja vapauttaminen
Rintanappikoneen jumiutuminen ja vapauttaminen
Rintanappikoneen jumiutuminen ja vapauttaminen

Kysyttävää tuotteista?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme
Tässä muutamia asiakkaitamme

Olemme ylpeitä voidessamme palvella omien alojensa johtotähtiä, monikansallisista toimijoista paikallisiin menestystarinoihin.

DHL
IKEA
McDonalds
Volvo
KFC
Taco Bell
Nordea
Finlayson
Amnesty International
F-Secure
Helsinki
Huhtamaki
Helsingin Sanomat
HKScan
Team Finland
Remedy
Elisa
The Lego Foundation
Fiskars
Burger King
Harvia
Isku
Kone
Olympus
Wolt