Kovaemaloitujen pinssien valmistus

Jäljitelmäkovaemalointi tuo väreille syvyyttä

Kovaemalointi on monivaiheinen tuotantomenetelmä joka tuottaa kiistämättä kauneimman ja arvokkaimman, erittäin viimeistellyn lopputuloksen.

Tällä sivulla esiteltävä jäljitelmäkovaemalointi sekä aito Cloisonné-kovaemalointi ovat kaksi erilaista tapaa toteuttaa saman kaltainen lopputulos. Raaka-aineiden hinta ja työvaiheiden määrä erottaa nämä kaksi menetelmää toisistaan. Jäljitelmäkovaemalointi on merkittävästi edullisempi kuin aito Cloisonne-pinssi.

Jäljitelmäkovaemaloidun pinssin valmistus alkaa iskemällä lyöntimuotilla halutusta metallista valmiiksi kohoreunaisia pinssin runkoja. Metallin valintaan vaikuttaa toivottu lopputulos, useimmin käytetään joko kuparia, messinkiä tai rautaa joista rauta on edullisin.

Syntyneet uurteet ja kolot pinssin rungossa täytetään tahnamaisella hartsilla jota valmistetaan eri väreihin tarpeen mukaan. Jokainen väri täytetään pinssiin erikseen ja pinssi poltetaan noin 1700 asteisessa uunissa, joka saa täyteaineen muuttumaan nestemäiseksi ja tasoittumaan pinssin uurteisiin. Polttaminen aiheuttaa lasimaisen täyteaineen kovettumisen kestäväksi, tästä nimitys "kovaemalointi".

Pinssien viimeistely

Polttamisen jälkeen pinssi hiotaan hiontakivillä eri karkeuksilla ja kiillotetaan pinnan tasoittamiseksi.

Valmistusmenetelmä ja lasimainen hartsi tuottaa kivikovan, kiiltävän korumaisen lopputuloksen joka mukailee aitoja Cloisonné-pinssejä mutta on edullisempi toteuttaa.

Jäljitelmäkovaemalointi mukailee siis alunperin Ming-dynastian aikaan kehitettyä Cloisonné- eli kovaemalointitekniikkaa.

Anna pinssiesi toteutus taitavan tiimimme käsiin ja ota yhteys puhelimitse numeroon 020-740 1450 niin opastamme oikean pinssin valinnassa. Voit myös lähettää kuva-aiheesi sähköpostitse meille ja saat tarjouksen sopivalla toteutustavalla.

Hintaesimerkkejä

Koko 100 kpl 300 kpl 500 kpl
< 15mm Kysy tarjous haluamastasi muodosta ja koosta
15mm 1,49 € 0,97 € 0,65 € 0,57 €
20mm 1,58 € 1,03 € 0,72 € 0,62 €
25mm 1,64 € 1,05 € 0,80 € 0,67 €
> 25mm Muoto ja koko ovat vapaasti valittavissa

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%. Normaali tuotantoaika on 2-3 viikkoa vedoksesta.

Lisäpalvelut

Oheiset hintaesimerkit ovat suuntaa-antavia. Lähetä aina ensin kuvat ja suunnitelmasi saadaksesi räätälöidyn tarjouksen toteutuksesta. Katso myös aineisto-ohjeet.

Muottikustannus Alk 65,00 €
Lisävärit
Yli 4 väriä
0,03 € / kpl
per lisäväri
Pikatoimitus 2 viikossa +50% hintoihin
Pakkaus lahjarasiaan 0,25 € / kpl
Magneettikiinnike 0,39 € / kpl
Aineisto-ohje

Jos pystyt toteuttamaan vektorimuotoisen aineiston, lataa oheinen PDF-muodossa oleva aineisto-ohje.

Esimerkkejä toimittamistamme kovaemaloiduista pinsseistä

Vieritä hiiri kuvien päälle nähdäksesi lisätietoa toteutustavasta

Tilaa tarjouskirje
sähköpostiisi

Jos haluat kuulla tarjouksista ja ajantasaisista kampanjoista, tilaa uutiskirjeemme sähköpostitse. Kuulet meistä enintään kerran kuukaudessa.